fbpx

Mineraler

Kroppen er opbygget af blandet andet fedtstoffer, kulhydrater, proteiner, vitaminer samt mineraler som kalk, zink og jern. Mineraler er essentielle, idet de virker opbyggende på celleniveau. Foruden dem fungerer kroppen ikke optimalt og energiniveauet falder. Læs med og bliv klogere på mineraltilskud her på siden – og har du spørgsmål, så kom ned i butikken, hvor du kan se udvalget og få svar på dine spørgsmål.

Hvad gør mineraler?

Mineraler er giver cellerne energi og styrker deres funktion, så kroppen optimeres helt inde fra kernen. Vi gør vores celler glade gennem vores gode, grønne kostvaner, men for mange mennesker er det nødvendigt at tage kosttilskud, fordi de ikke får nok spinat, frø, kerner eller kød. Det gælder altså sjovt nok både for store kødspisere og for vegetarer.

Der vil dog være perioder, hvor man uundgåeligt har brug for ekstra mineraltilskud, for eksempel når man er gravid, oplever et pres på arbejdet eller skal udøve en hård fysisk aktivitet. Også hvis du lider af migræne, hyppig hovedpine eller kroniske smerter, kan det ofte hjælpe at få ekstra mineraler og vitaminer i en periode.

Ganefryd århus

Oversigt over mineralerne

Her er en kort oversigt over de mest almindelige mineraler, deres funktion og de mest almindelige fødevarer, du kan finde dem i:

Kalcium:

Kalcium eller kalk er godt for knoglerne. Kalcium er vigtig for kommunikationen mellem neuroner, for muskler og for fertilitet. Teenagere og ældre har et stort kalciumbehov, mens knoglerne vokser eller skrumper – og det er heldigvis nemt at få nok af. Kalcium finder du i nødder, frø, bladgrønsager, såsom salat og spinat, samt i mejeriprodukter. Dog: hvorvidt kalken fra mælk kan optages i knogler og tænder er der dog uenighed om, da ny forskning peger på, at det kræver mere kalk at fordøje mælken, end man får ud af den.

Magnesium:

Magnesium er et vigtigt mineral for vores hjerte, fordi det styrker nerveimpulserne og muskulaturen omkring hjertet ved at optimere hver enkelt celles funktion og evne til at kommunikere gennem nerveimpulser. Det er magnesium, der bevirker, at nerveimpulserne kommer gnidningsfrit frem, og hjælper derfor især kredsløbet og hjertets funktion, og i øvrigt også stofskiftet. Magnesium findes i frø, kakao, mandler, spinat og bønner.

Zink:

Zink finder du i fuldkorn, frø, asparges og spinat. Så er der vegetariske fuldkorns-tarteletter! Zink er dit immunforsvars skjold. Et lille vink om, at du ikke får nok zink er, at du holder op med at vokse. Det sker naturligvis mest for små børn steder, hvor der ikke er tilstrækkeligt med zink i kosten. Vi behøver ikke ret meget, men den lille del, vi har brug for, har stor betydning for vores vækst, vores immunforsvar og vores evne til at se om natten! Zink finder du i nødder, avokado, radiser, spinat, svampe og især græskarkerner. Det lyder som en god sommersalat.

Jern:

Jern hjælper dit kredsløb og dit blod. Mange unge kvinder har jernunderskud, idet de menstruerer, og det bevirker desværre, at de har mangel på energi, bliver svimle og endda besvimer, fordi jern transporterer ilt i blodet. Jern sørger også for, at vi kan arbejde fysisk bedre, fordi det lagrer ilt i musklerne. Du finder jern i spinat, sesamfrø, broccoli og mørk chokolade.

Selen:

Selen er et mineral, der holder dit stofskifte i balance og hjælper kroppen med at bekæmpe inflammation. Selen er kroppens affaldsmænd, som sørger for, at affaldet efter cellernes energiarbejde, bliver nedbrudt. Vi skal dog ikke have ret meget af det. Selen er i skaldyr og fisk, ris, solsikkefrø, korn, svampe, bønner og æg.

Fosfor:

Fosfor er måske det vigtigste mineral på jorden. Det findes i alt, overalt, og danner byggesten for alt, fordi det holder vores DNA sammen. Ingen fosfor, intet liv på jorden. Fosfor danner altså byggesten for dine tænder såvel som for dine tanker. Det findes også i alt mad, og de fleste får altså nok af det. Dog skal unge kvinder og gravide have ekstra fosfor. Det findes i gulerødder, linser, yoghurt, grønne bønner og mandler.

Jod:

Der skal være jod i saltet. Har du nogensinde hørt dén før? Der er en god grund og den hedder skjoldbruskkirtlen. Jod balancerer hormoner produceret i skjoldbruskkirtlen og sørger for, at kirtlen ikke overproducerer og vokser. For mange hormoner i kroppen er ret upraktisk, og derudover vil du ikke have en forvokset skjoldbruskkirtel! I visse tilfælde kan den komme op og veje 1 kilo – og det er altså for meget for hvilken som helst kirtel!

Kobber:

Forskere ved mindst om Kobber-mineralet, men kan dog slå et par ting fast: Kobbermangel leder til blodmangel og uden kobber ville cellerne både blive ødelagt og holde op med at fungere. Kobber hjælper nemlig cellerne med at lave lagre til deres energi – og uden kobber, ville vores arbejdsomme små celler meget hurtigt blive dødtrætte. Kobber er også essentielt for at hjernen og centralnervesystemet fungerer. Kobber findes i nødder, linser, bananer, svampe, kartofler og igen, chokolade.

Der findes i alt 15 essentielle stoffer i kroppen: Calcium, krom, kobber, fluor, jod, jern, magnesium, mangan, molybdæn, fosfor, kalium, selen, natrium, klor og zink.

 

Køb mineraler i Ganefryd

Hos Ganefryd i Aarhus gør vi en dyd ud af at kende vores produkter, så vi med sikkerhed kan sælge ægte sundhed til vores kunder. Vores produkter skal oprinde fra en sund kilde og produceres bæredygtigt, så du altid er garanteret kvalitet til din krop og sind, når du handler hos Ganefryd.

Mineraler og vitaminer kan fås som kosttilskud her i butikken; både som enkeltstående tilskud såsom jern eller C-vitamin, eller som multivitaminpiller. Vi glæder os til at hjælpe dig!

Her finder du Ganefryds fysiske butik

Adresse:
Klostergade 2
8000 Aarhus C
Danmark

Kontakt:
Telefon: 86125415
Mail: ganefryd@gmail.com

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop