Knækbrød
Glutenfrit og vegansk.
Hjemmelavet knækbrød smager bare bedre end købt knækbrød, og selvom du spiser glutenfrit skal det ikke sætte en stopper for, at du kan smage de lækre snacks fyldt med alverdens kerner og god smag. Med disse glutenfrie knækbrød kommer du og dem du deler med ikke til at savne noget fra den glutenholdige verden.
Knækbrød uden gluten – et lækkert alternativ
Det glutenfrie knækbrød er særdeles velegnet til at stille den lille sult uden, at din allergi overfor gluten blusser op. Med glutenfrit knækbrød har det aldrig været nemmere at spise glutenfrit, og her er vores opskrift både nem og hurtig at lave.
Opskriften herunder byder på sprødt knækbrød lavet på sunde og lækre råvarer, som er lige til at spise. Uanset om du har glutenallergi eller ej, er opskriften ideel. Du kan vælge enten at spise knækbrødet som det er, eller toppe det med lige, hvad hjertet begærer – med det glutenfrie knækbrød er mulighederne mange.
Mængde:
Ca. 2 bageplader
Arbejdstid:
20 min.
Samlet tid:
45 minutter
Fryseegnede:
Nej
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen ved 180 grader.
- Rør alle ingredienserne godt sammen til du har en ensartet dej.
- Fordel dejen mellem to bageplader, og rul dem så tyndt du kan, uden at dejen går i stykker. Det er lettest, hvis du ligger et stykke bagepapir ovenpå dejen, når du ruller den ud, så den ikke klistrer til kagerullen.
- Skær dejen i 36 stykker (eller hvor mange man ønsker), inden du bager den.
- Bag knækbrødene ved 180 grader i 25 minutter, eller til de er gyldne under bunden.
- Tag straks bagepladen ud efter bagning, og læg knækbrødene til afkøling.
Ingredienser:
- 2 dl glutenfri havregryn
- 2 dl solsikkekerner
- 2 dl hørfrø
- 2 dl græskarkerner
- 2 dl sesamfrø
- 4,5 dl vand
- 2 dl olivenolie
- 3 dl fuldkornsrismel
- 3 dl boghvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 2 tsk. salt
Disse ingredienser kan du finde her på Ganefryd.dk i vores webshop:
Resten af dem kan købes i vores butik i Aarhus C, hvor vi har et stort udvalg af alverdens grønne tilbud.
Rigtig god appetit!